Heliu

Heliul este apreciat ca un gaz de ridicare, respiraţie, detectarea scurgerilor, protejare, pentru calităţile sale de gaz inert şi pentru răcire. Multe industrii pot beneficia de pe urma proprietăţilor sale unice prin optimizarea performanţei şi a productivităţii, reducerea costurilor cu forţa de muncă, şi pentru a face munca mai sigură.

Heliul este gazul de protecţie preferat pentru sudura cu laser de mare putere şi de mare viteză. Heliul este un bun conductor termic, care produce suduri cu un aspect excelent, cu potenţial ridicat de ionizare,  care produce o supresiune excelentă a plasmei şi o viteză mare la sudură.

Amestecurile de gaze pentru laserele cu CO2 sunt compuse dintr-un amestec de heliu, azot şi dioxid de carbon. Heliul se adaugă la amestecul de gaz pentru laser din mai multe motive:

  1. Heliul ajută la eliminarea moleculelor de CO2 de la nivelul inferior al laserului accelerând tranziţiile de relaxare.

  2. Heliul este un bun conductor termic. El ajută apoi la îndepărtarea căldurii de descărcarea electrică.

Heliul se adaugă pentru a atinge puteri foarte mari ale laserului.

Heliu BIP®
Impurităţile din amestecurile de gaze pentru laser pot reduce performanţă unui laser cu CO2 prin scăderea puterii de ieşire, ceea ce face ca descărcarea electrică să fie instabilă sau să crească consumul de gaze pentru laser. Calitatea amestecurilor de gaze pentru laser nu depinde numai de puritate, ci şi de tipul şi nivelul purităţii. Prin urmare se recomandă folosirea tuburilor BIP® pentru a prelungi durata de viaţă a rezonatorului optic şi a oglinzii laserului.

Contacteaza-ne pentru detalii

Prin trimiterea acestui formular sunteti de acord cu Termenii și Condițiile si Politica Cookie a site-ului dar si cu Politica GDPR.