Acetilena

Acetilena tehnica

Acetilena este combustibilul principal pentru sudură şi combustibilul preferat pentru lucrări de reparaţie, sau de sudură şi tăiere în general. Acetilena produce cea mai puternică şi mai concentrată flacără dintre toate gazele combustibile industriale. Puterea sa calorică este destul de mică, dar cea emisă de flacăra primară este foarte mare, aproximativ 30%, ceea ce face acetilena gazul care produce cea mai multă caldură în flacăra primară.

Acetilena este un gaz necesar pentru dezvoltarea industrială. Obţinerea acetilenei din gazul metan este cea mai importantă cale de chimizare a metanului, pentru că acetilena este punctul de plecare al multor sinteze organice care duc la produse finite importante : cauciuc sintetic , materiale plastice , fibre sintetice etc.

Este un gaz incolor, fără miros în stare pură, foarte solubil în acetonă. În concentraţii mari se simte un miros asemănător usturoiului.

Contacteaza-ne pentru detalii

Prin trimiterea acestui formular sunteti de acord cu Termenii și Condițiile si Politica Cookie a site-ului dar si cu Politica GDPR.