Dioxid de carbon

Dioxidul de Carbon se găseşte în aer (în proporţie de 0,04 %) şi în apele carbogazoase. Întrucât procesele care produc CO2 (arderi, putreziri, fermentaţii, expiraţie etc.) sunt compensate de procese care iau CO2 din aer (fotosinteza la plante), concentraţia acestuia nu variază apreciabil. CO2 este un gaz incolor, cu densitate mai mare decât densitatea aerului, solubil în apă, cu care se poate combina parţial. La presiune ridicată se transforma în CO2 lichid.

Dioxidul de Carbon nu arde şi nu întreţine arderea sau viaţa. Omul şi animalele se sufocă în aer cu peste 30 % CO2.
Întrebuinţări:
– prepararea sodei de rufe (carbonat de sodiu);
fabricarea băuturilor carbogazoase (sifon, sucuri), ambalare, congelare şi răcire;
stingerea incendiilor;
debavurare şi şlefuire;
– neutralizare;
medicamente: amestecuri metabolice.

Gazele pentru laserele cu CO2 sunt în general compuse dintr-un amestec de heliu, azot şi dioxid de carbon. Dioxidul de carbon (CO2) este gazul activ care generează lumina laserului, adică radiaţiile infraroşii. Radiaţia este creată de trecerile între diferite niveluri de energie de vibraţie în molecula de dioxid de carbon. În acest fel ar putea funcţiona un laser cu CO2, folosind doar dioxidul de carbon ca gaz pentru laser. Cu toate acestea, pentru a ajunge la puteri foarte mari ale laserului, necesare la debitare şi sudare, trebuie adăugat azot şi heliu la gazul pentru laser.

Mod îmbuteliere: tuburi sub presiune de 6mc şi 10mc.

Contacteaza-ne pentru detalii

Prin trimiterea acestui formular sunteti de acord cu Termenii și Condițiile si Politica Cookie a site-ului dar si cu Politica GDPR.